Green Energy Solutions: zonnepanelen bedrijven

Green Energy Solutions: zonnepanelen bedrijven

30 november 2017
 Categorie├źn: Energie, Blog


Als bedrijf het goede voorbeeld geven in groene energie en zonnepanelen laten plaatsen is een goede investering. Zonnepanelen voor bedrijven geven verschillende goede mogelijkheden voor bedrijven. Naast een voordelige energierekening, zijn er subsidie mogelijkheden voor bedrijven die investeren in zonnepanelen en heeft het nog veel meer mogelijkheden. In deze blogpost geven wij antwoord op de meest gestelde vragen over zonnepanelen. 


Wanneer is het interessant om zonnepanelen voor bedrijven aan te schaffen?

Is het in Nederland wel lucratief om zonnepanelen te plaatsen wanneer het hier vaak bewolkt is? Jazeker, want de zon hoeft niet per se stralend aan de lucht te staan. Diffuus zonlicht werkt ook voor het opwekken van energie door zonnepanelen. Jouw bedrijf kan het beste zonlicht opvangen wanneer het dak het grootse gedeelte van de dag schaduwvrij ligt, tussen oost en west gelegen is en richting het zuiden ligt. Op deze manier haal je het grootste rendement aan zonlicht binnen. 


Heb je een vergunning nodig om zonnepanelen te installeren?

Nee, dat is over het algemeen niet nodig. Dit is alleen nodig wanneer uw bedrijf in een pand zit dat onder monumentenzorg valt. Voor alle overige huizen is dit niet nodig en kun je zo een bedrijf inschakelen om zonnepanelen te installeren.


Hoe lang gaan zonnepanelen mee?

Aangezien het een behoorlijke investering kan zijn om zonnepanelen aan te schaffen wil je hier natuurlijk wel lang van kunnen genieten. Gelukkig is dat zeker mogelijk. Gemiddeld gaan zonnepanelen zo'n 25 jaar mee. De technologie verbetert echter nog steeds, dus de levensduur van zonnepanelen zal de komende jaren alleen maar verbeteren.


Krijg je subsidie voor zonnepanelen bedrijven?

In de meeste gevallen is het antwoord jazeker. De overheid stimuleert groene energie en hier zijn dan ook verschillende subsidies voor verkrijgbaar. Zowel voor particuliere installatie als voor zonnepanelen bedrijven. Je moet voor de plaatsing van de zonnepanelen al subsidie aanvragen. Wees hier dus op tijd mee. Op de website van de overheid kun je precies zien aan welke eisen je moet voldoen om subsidie te krijgen wanneer je zonnepanelen installeert. Ook bij de gemeente zijn er verschillende portefeuilles voor groene energie beschikbaar. Zorg dat je voor de plaatsing van jouw panelen al kijkt naar wat de mogelijkheden voor vergoedingen zijn. Het is zeker lucratief om zonnepanelen voor bedrijven te installeren. Je bespaart op de energierekeningen, kunt jouw bedrijf profileren als groen bedrijf en een deel wordt vaak vergoed door subsidies. Investeer nu in groene energie en geniet hier jaren van.

Benieuwd naar de mogelijkheden om zonnepanelen bij uw bedrijf te laten installeren? Neem dan contact op met De Solar Store.

Over ons
De duurzame energieblog

Welkom op deze blog over duurzame energie. Mijn naam is Daniel en ik informeer op deze blog over duurzame energie. Ik ben in 2016 afgestudeerd aan Wageningen University waar ik mij gericht heb op duurzaamheid. Ik zie mijzelf graag als promotor van duurzaamheid en ik heb een passie voor schrijven. Het starten van deze blog was dus ook een logisch vervolg. Op deze blog vindt je alles wat met het thema duurzaamheid te maken heeft. Wanneer is energie duurzaam, wie bepaald dat en waarom is de duurzame optie de beste optie? In mijn blogpost vertel ik je alles over duurzame energiesoorten en het laatste nieuws over dit onderwerp.

Zoeken
Categorie├źn
Archief
Recente artikelen